Inijesta: Kad bi mi karijera u Barseloni bila večna…

Primera 30. apr 201813:17 > 13:20
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Kapiten Barselone Andres Inijesta osvojio je titulu u Primeri za kraj svoje karijere u katalonskom klubu, a tom prilikom je rekao da ne postoji mogućnost da se predomisli.

33-godišnji Inijesta je u petak potvrdio da će napustiti Barselonu na kraju sezone posle 17 godina, a dva dana kasnije je njegov klub obezbedio titulu. To je učinio trijumfom nad Deportivo la Korunjom rezultatom 4:2, a kapiten je ušao u igru u samom finišu susreta.

Upitan posle utakmice da li je reakcija navijača, koji su ga dočekali ovacijama, dovoljna da bi ga naterala da promeni odluku, Inijesta je rekao:

Ne postoji šansa da to učinim. Nije u uopšte pitanje promene mišljenja. Doneo sam odluku za koju osećam da je najiskrenija. Želeo bih da ovo može da traje večno, ali ne može i čeka me nova avantura naredne sezone“, rekao je Inijesta.

Inijesta je takođe istakao da ga je podrška navijača Deportiva, uprkos tome što ga je poraz od Barselone odveo u Segundu, učinila emotivnim.

Ne postoje reči kojima možete da opišete takve ovacije u takvom trenutku. Zauvek ću biti zahvalan na tome. Sve reči podrške koje sam dobio ove nedelje su mi neverovatno važne“, naglasio je Inijesta, koji bi karijeru mogao da nastavi u Kini, ali je rekao da će ime novog kluba saopštiti na kraju sezone.