Ukrajinski tinejdžer: Odbio sam 3.000 ponuda zbog Reala

Primera 23. jun. 201816:33 > 16:47
Podeli:
Gareth Copley, Getty Images Sport

Mladi ukrajinski golman Andrej Lunjin je u petak i zvanično postao član Reala, koji je perspektivnog čuvara mreže kupio od Zarje.

19-godišnji Lunjin je sa Realom potpisao šestogodišnji ugovor, u transferu vrednom 8,5 miliona evra plus pet miliona evra za bonuse. 

Bivši golman Dnjepra i Zarje je već debitovao i za reprezentaciju Ukrajine, a za njega su se otimali mnogi veliki evropski klubovi.

„Svi znaju da smo imali 3.000 ponuda, ali Real je moj san. Ovde nisam zbog novca. Javno sam rekao i za medije u mojoj zemlji, ja sam navijač Reala. Sada ne razmišljam da budem prvi golman u klubu, to bih želeo da budem. Ono što želim je da ovde budem godinama i da podignem trofej Lige šampiona“, rekao je Lunjin za Marku. 

Real ubrzano radi na dovođenju pojačanja posle dolaska novog trenera Julena Lopetegija, već je dogovoren transfer napadača Rodriga Goesa iz Santosa, koji će u Madrid doći 2019. godine, kao i Vinisijusa Juniora iz Flamenga, koji je još ranije potpisao ugovor, ali je sezonu proveo u brazilskom klubu pre punoletstva.