Gedeš i Hese višak u PSŽ, Valensija diže dva prsta

Francuska 25. jul. 20189:54 > 10:05
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Novi trener Pari sen Žermena Tomas Tuhel nije poveo na turneju tog tima dvojicu fudbalera koji su prošle sezone bili pozajmljeni Valensiji odnosno Stouku. Gosalo Gedeš i Hese Rodriges će tako gotovo izvesno napustiti PSŽ.

Od dvojice fudbalera sudbina Gonsala Gedeša bi mogla da bude izvesnija. Naime on je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Valensije gde je nastupao kao pozajmljen igrač, pa uprava „slepih miševa“ želi da zadrži Portugalca za stalno posebo jer sledi sezona u kojoj će igrati Ligu šampiona. 

Predstavnici Valensije već su u Torinu gde pregovaraju sa Gedešovim agentom, ali je problem cena. Dok je Valensija uspela da nađe 40 miliona evra za obeštećenje, PSŽ traži čak 70 miliona. Prodajom tog igrača inače bi pariski klub uspeo da reši sve probleme oko finansijskog fer-pleja UEFA. 

Što se tiče Hesea pitaje je gde bi on mogao da nastavi karijeru nakon užasne sezone u Stouku. Španac je na 13 mečeva dao jedan gol za „grnčare“, a kako je bio nezadovoljan zbog izmene na jednom meču klub ga je kaznio dok je kasnije i propuštao treninge i neke mečeve pod nerazjašnjenim okolnostima. Imao je Hese navodno i svađe sa Čarlijem Adamom oko izvođenja penala, a iz Stouka je na kraju otišao ranije zbog operacije njegovog sina.