Zvanično: Real konačno doveo napadača!

Primera 28. avg. 201810:09 > 20:30
Podeli:
Lintao Zhang/Getty Images

Španski napadač dominikanskog porekla Marijano Dijaz i zvanično se posle samo sezone provedene u Olimpiku iz Liona vratio u madridski Real.

U dresu francuskog kluba Marijano je postigao 21 gol i brzo je skrenuo pažnju španskih klubova. Madriđani su Marijana prošlog leta prodali Lionu za osam miliona evra, a interesantno je da je dogovor bio da kraljevski klub dobije 35% od sume koju sledeći klub 25-godišnjeg napadača plati Olimpiku za obeštećenje. 

Novi trener Reala Hulen Lopetegi je od predsednika Florentina Peresa zahtevao da u klub vrati Marijana i želja mu je uslišena. Interesovanje za igrača koji je bio i u mlađim kategorijama „kraljevskog kluba“ pokazala je i Sevilja, koja je nudila 30 miliona evra.

Real je pre povratka Marijana od klasičnih napadača imao samo Karima Benzemu. 

Dijaz je rođen u Barseloni i prve fudbalske korake je načinio u Espanjolu. Bio je i u Barseloninom podmlatku, ali je u Realovim omladinskim kategorijama i rezervnim timovima bio ukupno pet godina. Dok je igrao za rezerve dao je 50 golova, a za prvi tim Reala je dao pet golova na 14 utakmica u sezoni 2016/2017. 

Interesantno je da Marijano ima jedan nastup za reprezentaciju Dominikanske Republike, ali je baš Lopetegi kao selektor Španije želeo da ima ovog igrača u svom timu i razmišljao je da ga zove da bude deo „crvene furije“.