Valdano ima bolje rešenje za trenera Reala od Kontea

Primera 29. okt 201811:27 > 11:37
Podeli:
Victor Chavez/Getty Images for Soccerex

Nekadašnji igrač i trener Reala Horhe Valdano smatra da Antonio Konte nije najbolje rešenje za naslednika Đulena Lopetegija i da bi on pre voleo da na klupi madridskog kluba vidi aktuelnog selektora belgijske reprezentacije Roberta Martineza.

Posle poraza od Barselone 5:1, Real je u velikoj krizi i veoma je izvesno da će završiti saradnju sa trenerom Đulenom Lopetegijem. Već više od nedelju dana se spekuliše da se Lopetegiju sprema smena na „Bernabeu“ i da će trener madridskog velikana postati bivši trener Juventusa i Čelsija Antonio Konte. 

Po meni je bolja ideja da to bude Roberto Martinez, on je trener koji može da vrati ovaj tim i koji može bolje od Kontea da se privikne. Konte ima prestiž jer je osvajao titule u više zemalja, ali Roberto će se bolje privići, a to nije lako jer Real nema specijalca za postizanje golova“, kaže Horhe Valdano koji je radio u Realu kao sportski direktor od 2000. do 2004. godine. 

On poručuje da savršeno zna kako je raditi u kriznom periodu.

Povezano

 „Ako išta znam to je da ubedim predsednika kako da zaposli trenera. U krizi i promeni trenera, predsedni želi nekoga ko će ga lagati, ko će mu govoriti da ne brine i koji će rešiti situaciju i pobeđivati. Predsendik pod pritiskom daje poverenje treneru koji laže jer zapravo niko ne može da veruje da će izvesti tim iz krize“, poručuje Valdano.

Shaun Botterill/Getty Images

Argentinca iznenađuje što iz Reala uopšte nema nikakvih zvaničnih vesti i da se o smeni Lopetegija samo spekuliše preko medija. Valdano je takođe oštro kritikovao Gereta Bejla i Iska posle katastrofe u Barseloni.

Bejla i dalje gledamo na osnovu novca koji je plaćen za njega, ali to je fantazija. U poslednjih pet godina Real ne dobija ono što je platip, svake godine on može da da gol sezone i onda mu mi zbog toga aplaudiramo. On je protiv Barse imao zadatak da prati Albu. Za sedam minuta je njegova koncentracija bila gotova i Đordi Alba je bio sam. U početku on poštuje ono što je trener zamislio, ali kada priroda izađe na videlo kao kod Bejla onda on misli da ima autoritet da radi šta hoće i to ponekad ide protiv tima“, kaže Valdano. 

Ni Isko nije bio dobar. Počeo je na levoj strani a završio je gde je hteo. Igra dobro fudbal ali neće moći da igra nigde ako ne sluša šta mu trener kaže“.