Alaves drugi na tabeli, a trener priča o opstanku

Primera 29. okt 201813:17 > 13:27
Podeli:
David Ramos/Getty Images

Aktuelna sezona La Lige nosi mnoga iznenađenja, a jedno od njih je sjajni Alaves. Tim kome su mnogi predviđali plasman u donjem delu tabele je trenutno drugoplasirani, a u jednom momentu su čak bili i lideri kada je Barselona imala utakmicu manje.

Posle deset utakmica u La Ligi Alaves je na mestu na kome se niko nije nadao. Ni navijači Baskijskog kluba nisu imali ni u najlepšim snovima ideju da bi mogli da posle deset utakmica imaju 20 bodova. Posle pobede protiv Viljareala trener Alavesa Abelardo međutim spušta loptu.

Realnost koju imamo je da se borimo za opstanak i za naše mesto u eliti. Fantastično je imati 20 poena od mogućih 30 i ima mnogo timova u ovom delu tabele koji možda nisu očekivali da se nađu tu“, kazao je Abelardo.

Kao trener, moram da dobijam utakmice jer ako ne dobijam izgubiću posao, tako da me ne zanima koliko poseda lopte ima moj tim ako napravimo sedam prilika kao danas. Imamo fantastičnu sposobnost da se borimo do poslednjeg sudijskog zvižduka, to pokazuje naš mentalitet i fokus da se borimo protiv boljih klubova kao što su Real i Viljareal. Nismo igrali kako treba do poslednjih 20 minuta“, poručio je Abelardo.

Alaves je inače gubio od 10. minuta kod kuće od Viljareala, ali je preokrenuo prvo golom u 51. minutu da bi u četvrtom minutu nadoknade Borha Baston doneo Baskijcima tri boda.