La Liga pokreće peticiju za utakmicu u Majamiju

Primera 1. nov 201814:30 > 14:33
Podeli:
Mark Brown/Getty Images

Severnoamerički ogranak La Lige pokrenuo je peticiju u kojoj od ljubitelja fudbala u Sjedinjenim Državama traži da podrže plan o odigravanju utakmice između Đirone i Barselone u Majamiju.

Svetska fudbalska federacija se protivi toj ideji, isto kao i Fudbalska federacija Španije i Unija španskih fudbalera, a da bi do utakmice izvan Španije došlo sva ta tela moraju da daju zeleno svetlo. Đirona i Barselona su pristale da njihova utakmica bude odigrana na Floridi.

Ta utakmica, u kojoj će Đirona biti domaćin, trebalo bi da bude odigrana u januaru i ujedno da bude prva koju će neki evropski klubovi odigrati u okviru regularnog dela sezone u Americi.

Zamislite da gledate Luisa Suaresa, Filipa Kutinja, Kristijana Stuanija, Portua i ostale da igraju ovde, kod kuće. Pravi ligaški meč, u kojem su bodovi ulog. Postoji samo jedan problem. Neki od onih koji odlučuju lažno tvrde da ne bi bilo da se utakmica odigra u Sjedinjenim Državama. Tako da mi, navijači, moramo da se borimo za taj meč. Što više podrške prikupimo, teže će ignorisati„, stoji u peticiji.

La Liga je nedavno pristala na odigravanje jedne utakmice po sezoni u narednih 15 godina na tlu Sjedinjenim Državama.

Španska liga je najavila da će se obratiti Sudu za arbitražu u sportu ukoliko Svetska fudbalska federacija ne podrži odigravanje utakmice. Vladajuće telo svetskog fudbala još to nije zvanično učinilo.