Anketa: Navijači Reala žele Gutija za trenera

Primera 2. nov 201812:03 > 12:08
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Ugledni španski list "Marka" sproveo je anketu i upitao navijače koga bi želeli da vide kao naslednika Đulena Lopetegija na klupi madridskog Reala. Najviše glasova dobio je bivši igrač tog kluba Guti.

Za Španca je glasalo 38.000 ljudi, iako još nema iskustva kao samostalni trener u klupskom fudbalu. Nekadašnji vezista je do sada vodio omladinske selekcije Španije, a trenutno je zaposlen kao pomoćni trener Bešiktaša.

Neočekivano, na drugom mestu se našao Jup Hajnkes, koji je sa Madriđanima 1998. osvojio Ligu šampiona. Iskusni Nemac (72) dobio je 21.000 glasova.

Ipak, Hajnkesov povratak u Madrid skoro je sasvim nemoguć. Kandidati kao što su selektor Belgije Roberto Martinez i menadžer Totenhema Mauricio Poketino imaju više šansi da naslede Lopetegija, mada kao izbor nisu bili ponuđeni glasačima u anketi.

Razlog tome je uslov da samo treneri koji već nisu zaposleni u nekom drugom klubu mogu da budu uzeti u razmatranje.

Nekadašnji trener Čelsija Antonio Konte našao se tek na desetom mestu sa oko 7.000 glasova. Iako je važio za jednog od vrhunskih kandidata za klupu Reala, dogovor nije finalizovan i to zbog Konteovih zahteva.

Na poslednjem mestu našao se nekadašnji trener Borusije iz Dortmunda Peter Bos.