Svi igrači koji su igrali i za Real i za Barsu…

Primera 6. okt 201211:26 > 12:12
Podeli:

Retko se viđa da jedan fudbaler nosi dres i Reala i Barselone tokom karijere. Lista nije duga, neka imena sigurno znate, a neka će vas sigurno iznenaditi.

Poslednje dve superzvezde koje su uradile tako nešto su stari Ronaldo i Luiš Figo. Možda najdeblji kraj je izvukao Portugalac, koji je čak gađan svinskim glavama na Kamp Nou dok je nosio dres Reala. Legendarni „Zuba“ je možda i najbolje dane karijere proveo u Barsi, dok je u Realu već bio na zalasku, ali je umeo da zasija i u dresu kraljevskog kluba.

Za Real i za Barselonu je igrao i Robert Prosinečki, donedavno trener Crvene Zvezde što samo dokazuje kakva je klasa igrača bio. Popularni „zeka“, Havijer Saviola, takođe je nastupao za oba španska velikana i ruku na srce, nigde se nije proslavio.

Majkl Laudrup je takođe na ovoj listi. Sada menadžer Svonsija je možda jedan od poslednjiha utentičnih kreativaca i desetki koje je fudbal imao. Poslednja je svakako Zinedin Zidan. Iznenadiće vas verovatno ime Samjuela Etoa, koji jeste bio član Reala, ali je veoma malo igrao. Zato je u Barseloni sve to nadoknadio.
I za Real i za Barsu nastupao je legendarni Giorgi Hadži, najbolji fudbal koga je Rumunija ikada izrodila, kao i Alfonso Perez Munjoz, brzonogi napadač koga pamtimo sa Eura 2000. i čuvenog meča protiv Jugoslavije koji je završen rezultatom 4:3 za Španiju.

Na ovom spisku je i Luis Enrike, koji sada gradi trenersku karijeru, kao i Bernd Šuster, koji je ipak mnogo više upamćen kao igrač i trener Reala. Dodajte ovom spisku Rikarda Zamoru, Migela Solera, Alberta Seladesa i videćete da, sa obzirom na istoriju i veličinu ovih klubova, imamo veoma kratak spisak.

Isto važi i za sve ostale sportove. Poslednji transfer oko koga se digla prašina je prelazak talentovanog hrvatskog centra Anta Tomića iz Reala u Barselonu

Author: BJ