Valverde "presudio" Dembeleu

Primera 16. nov 201812:40 > 12:43
Podeli:
Aitor Alcalde/Getty Images

Napadač Barselone Usman Dembele je prošle nedelje napravio novi prestup, zbog čega je uprava odlučila da ga novčano kazni. Ipak, trener Valverde pobrinuo se da ne ostane na tome.

Odgovorni u katalonskom klubu prošle nedelje Francuza nisu mogli da dobiju telefonom sat vremena, a on se potom nije pojavio na treningu. Napadač je svoj gest pokušao da opravda stomačnim problemima.

Španski list „AS“ javlja da je uprava katalonskog kluba odlučila da 21-godišnjaku izrekne kaznu u iznosu od 10.000 evra, ali je trener Ernesto Valverde smatrao da to nije dovoljno.

54-godišnjak je nemarnog golgetera isključio sa spiska igrača za meč sa Real Betisom, koji je njegov tim izgubio sa 4:3. 

Menadžer Barse Pep Segura potvrdio je u intervjuu za radio stanicu „Kadena Ser“ da Dembele sâm sebi otežava situaciju u Barsi.

To je situacija mladog i veoma talentovanog igrača koji je došao u veliki klub kakav je Barsa i ima sjajne saigrače. On to nikada ranije nije doživeo i proces uklapanja i je neizbežan. Ali mi radimo na tome da njegovo uklapanje funkcioniše što je bolje moguće“, istakao je Segura.

Dembele je u dosadašnjem toku sezone odigrao 15 utakmica, u kojima je upisao šest golova i dve asistencije, a njegova trenutna tržišna vrednost procenjuje se na oko 80 miliona evra.