Rivaldo: Dembele više šteti sebi nego Barsi

Primera 11. dec 201816:40 > 16:55
Michael Steele /Allsport

Usman Dembele je dao još jedan gol za Barselonu za vikend u La Ligi, ali je odmah posle toga stigla vest da je ponovo kasnio na trening.

Loša ishrana, noćni provod, depresija, video igrice, kašnjenje na treninge, samo su neki od grehova Usmana Dembelea koji dosta nervira Barselonu. Ipak sa druge strane mladi Francuz stiče veliki kredit jer golovi ne izostaju. On je dao gol protiv Espanjola, a u ovoj sezoni ih je postigao još sedam na ukupno 19 utakmica u svim takmičenjima. 

Povezano

 Legenda Barse Rivaldo je veoma kritičan prema ovakvom ponašanju mladog fudbalera koji je plaćen 115 miliona evra nemačkoj Borusiji. 

Situacija oko Dembela u Barseloni uznemirava jer je on već pokazao da može da igra veoma dobro, može da daje golove i bitan je član tima. Mora da se fokusira da bude malo više profesionalan i da prekine sa kašnjenjem na treninge“, napisao je Rivaldo u jednoj kolumni. 

Alex Caparros/Getty Images

To nije pravi mentalitet za nekoga ko potencijalno pokušava da napusti Barselonu. Uvek je čudno da čuješ da neko želi da napusti veliki klub na ovaj način. Ako želi da ode, mora da pokaže svoju vrednost igranjem i ne sme da propušta treninge. Tako će vratiti svoj kredibilitet profesionalca. To će onda privući druge klubove da se zainteresuju za njega. Ako se ne promeni, više će štete naneti sebi nego klubu“.