"Ne volim da pričam o novcu, posebno sa ženama"

Primera 11. dec 201823:20 > 23:23
Dennis Doyle/Getty Images

Predsednik madridskog Atletika Enrike Sereso navodno je izneo seksističku opaksu kada je jednoj novinarki rekao da ne želi da razgovara o novcu sa ženom, pošto ga je ona upitala da li klub ima dovoljno novca da bi ponudio novi ugovor defanzivcu Dijegu Godinu.

Da budem iskren, ne volim da pričam o novcu jer je to prostački, a još manje sa ženom„, bio je Seresov odgovor na pitanje koje mu je postavila Kristina Garsija Tirado sa španske televizije „Kvatro“ pre utakmice između Atletika i Briža u Ligi šampiona.

Garsija je pokušala da umanji značaj tog komentara istakavši da je Sereso „sjajna osoba i veliki džentlmen“ i da je uvek bio pun poštovanja prema njoj i drugim ženama.

Bio je to nesrećan trenutak za predsednika, ali se obično on sa poštovanjem ophodi prema mene. Mislim da je to bila greška i da nije razmislio o svom odgovoru. Uvek je prema meni bio fin. Istina je da ponekad kaže tako nešto i šali se bez razmišljanja o posledicama, ali nikome ne želi da naumi, uvek želi sve da zasmeje„, istakla je Garsija.

Fudbalski klub Atletiko nije odgovorio na zahtev Rojtersa za komentar o Seresovoj izjavi.

Prošle nedelje, francuski di-džej Martin Solveig se našao na udaru kritika jer je Adu Hegerberg, prve žene koja je dobila „Zlatnu loptu“, upitao da li bi želela da „tverkuje“.