Kurtoa: Simeone kritikuje Real da bi bio popularniji

Primera 16. dec 20188:13 > 8:13
Denis Doyle, Getty Images Sport

Golman Reala Tibo Kurtoa smatra da njegov bivši trener Dijego Simeone kritikuje 'kraljevski klub' kako bi bio popularniji među pristalicama Atletika.

Simeone je na meti kritika otkako ga je osvajač Zlatne lopte Luka Modrić optužio da ima ‘konstantnu potrebu da umanjuje značaj Reala’. Reakcija hrvatskog reprezentativca došla je kao reakcija na izjavu trenera Atletika da bi bilo pravednije da su prestižnu nagradu dobili ili Antoan Grizman ili Rafael Varan.

Nedavno je Argentinac istakao i da je Kurtoa dobio nagradu sa najboljeg golmana od strane FIFA samo zato što igra u Realu.

Povezano

„Simeone nas kritikuje kako bi bio popularniji među navijačima Atletika. Uvek je to radio, napada Real jer je najbolji klub na svetu“, kazao je Kurtoa i dodao:

„Svako mišljenje treba da se pošutuje. Ali bio sam u Atletiku tri godine, a kada se borite protiv velikana kakav je Real, uvek ćete govoriti stvari koje vam donose popularnost.“

Kurtoa se u završnici meča protiv Rajo Valjekana istakao dobrim odbranama, čime je obezbedio tri nova boda ‘kraljevskom klubu’.