Bilbaov Susaeta debituje za Španiju

Primera 13. nov 201214:30
Podeli:

Desno krilo Atletika iz Bilbaa, Markel Susaeta pozvan je prvi put u fudbalsku reprezentaciju Španije za sutrašnji prijateljski meč sa Panamom.

„Nisam to očekivao. Bilo je to potpuno iznenadjenje i još nisam uspeo da shvatim šta se desilo. Vrlo sam srećan što sam u timu“, rekao je Susaeta.

On je za Atletik odigrao 19 utakmica i postigao je pet golova. Ako se sutra nadje u timu, verovatno će igrati ispred beka Barselone Martina Montoje.

Susaeta je prošle sezone pomogao Atletiku da dodje do finala Lige Evropa, tako što je postigao četiri gola u osam utakmica. Igrao je i za mladu reprezentaciju Španije.

Selektor Španije Vinsente del Boske vratio je u tim ofanzivnog „vezistu“ Čelsija Huana Matu, koji je propustio poslednje dve utakmice. U napadu,medjutim, neće biti Fernanda Toresa.

„Naš tim je vrlo stabilan, zato je jako teško menjati ga, jer je stastavljen od igrača koji su pažljivo složeni jedan uz drugog.

Menjanje ekipe čisto da bi se nešto menjalo ne vodi nikuda“, rekao je Del Boske.

Ovo će biti prva utakmica Španije od kada je niz od 24 uzastopne pobede prekinut nerešenim rezultatom protiv Francuske, 1:1.

Španija će sutra nositi svoj novi dres, sa retro crvenom šarom, sa izraženim „v“ izrezom optočenim zlatnom bojom.

Ovo će biti prva zvanična utakmica seniorskih reprezentacija Španije i Paname. Pobednik će osvojiti pehar kojim se obeležava 500. godišnjica otkrivanja Pacifika. 

Author: AK