Šta će poželeti za rođendan? Još jednu LŠ ili Kopu

Primera 24. jun 201910:38 > 10:48
Podeli:
Alessandra Cabral/Getty Images

Najbolji argentinski fudbaler i najveća zvezda Barselone Leo Mesi danas puni 32 godine. On je trenutno sa reprezentacijom Argentine na Kopa Amerika, a dan pre Mesijevog rođendana gaučosi su prošli u četvrtfinale takmičenja.

Dobro je poznato da je Leo Mesi na meti oštrih kritika zbog toga što na reprezentativnom planu nije ni izbliza tako uspešan kao na klupskom. „Gaučosi“ su sa porazom, remijem i jednim trijumfom prošli kao drugoplasirani grupu na kontinentalnom šampionatu, a sada je pravo pitanje da li bi Mesi na svoj rođendan poželeo trofej Kopa Amerika ili bi možda još jednom da podigne ušati trofej namenjen šampionu Evrope u klupskoj konkurenciji. 

I na reprezentativnom i na klupkom planu 32. godina je Mesiju bila prilično stresna. Argentina je doživela brodolom na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a iako je Lionel igrao fenomenalno za Barsu tokom sezone šok se dogodio na Enfildu gde je završen san Katalonaca o osvajanju Lige šampiona.

Neka uteha za Mesija je svakako osvajanje španskog prvenstva, ali će Mesi sigurno imati drugačije želje kada pred sobom bude duvao 32 svećice na rođendanskoj torti.