AS: Šaponjić u Atletiko Madridu

Primera 7. jul 201912:09 > 12:11
Podeli:
Getty Images/Phil Walter

Srpski napadač Ivan Šaponjić blizu je prelaska u španski Atletiko Madrid, prenosi španski As. Španski portal prenosi da je rukovodstvo Atletika rešilo da Šaponjiću ponudi poziciju trećeg napadača iza Alvara Morate i Dijega Koste.

Smatra se da će Šaponjić biti zamena za hrvatskog napadača Nikolu Kalinića, koji je i dalje u timu sa stadiona „Vanda metropolitano“, ali se predviđa da će karijeru nastaviti u Turskoj.

Povezano

Visina obeštećenja za Šaponjićev ugovor nije navedena, ali se smatra da će tim iz Lisabona imati procenat od sledeće prodaje 21-godišnjeg srpskog napadača. U članku španskog portala navodi se da mnogi u klubu iz španske prestonice vide određene sličnosti u stilu igre između Šaponjića i hrvatskog napadača, nekadašnjeg igrača Atletika, Marija Mandžukića.

Šaponjić, koji je visok 192 centimetra, je profesionalnu karijeru započeo u beogradskom Partizanu, u kojem je igrao od 2013. do 2015. godine, a potom je prešao u Benfiku, za čiji je drugi tim igrao u prethodnoj sezoni. U međuvremenu je bio i na pozajmici u Zulte Varegemu.

Ukoliko se transfer realizuje, Šaponjić bi bio prvi srpski fudbaler u Atletiko Madridu još od Mateje Kežmana, koji je za „Jorgandžije“ igrao u sezoni 2005/2006.