Mundo: Florentino želi da Ćabi Alonso zameni Zidana

Primera 20. sep 201913:19 > 13:38
Podeli:
Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images

Posle poraza Reala od PSŽ u Ligi šampiona od 3:0 španski mediji pišu da bi Zinedin Zidan mogao da bude smenjen sa pozicije trenera madridskog tima. Navodno prva želja predsednika Florentina Peresa je Ćabi Alonso.

Posle katastrofalnog proaza od PSŽ od 3:0 u kom Real nije uspeo ni da šutne u okvir gola, Zinedin Zidan je povukao još jedan potez koji nije bio došao na odobravanje uprave madridskog kluba. On je dao slobodan dan svim igračima koji su igrali u Parizu pa su tako u četvrtak trenirali samo oni koji se oporavljaju od povreda. To je još jedan razlog zbog kog se prvi čovek Reala Florentino Peres razmišlja da smeni Zindeina Zidana. 

Povezano

 On navodno želi Ćabija Alonsa koji je svoju trenersku karijeru počeo u drugom timu Sosijedada koji se takmiči u trećoj španskoj ligi. Po saznanjima Mundo Deportiva Peresu se dopadaju Alonsov karatker i taktičke zamisli. Predsednik Reala je navodno rekao jednom saradniku da je bila greška što je klub pustio Alonsa da ode iz Kastilje gde je vodio ekipu do 14 godina. Ćabi Alonso je u Realu radio do prošle sezone, a letos je prešao u Sosijedad. 

Real bi smenom Zidana nastavio trenersku vrtešku koja je počela još na leto 2018. kada je u klub stigao Đulen Lopetegi, posle njega je ekipu vodio Santijago Solari, da bi se na proleće u Real vratio Zinedin Zidan.