Barsa u Dohi, želi da Ćavi odmah zameni Valverdea

Primera 10. jan 202021:05 > 21:08
Podeli:
Alex Grimm, Getty Images Sport

Barselona je poražena u polufinalu španskog Superkupa koji se igra u Saudijskoj Arabiji, a odmah posle utakmice sa Atletikom počele su priče o odlasku trenera Ernesta Valverdea.

Sam trener Barselone je rekao da je prirodno da se priča o njegovoj smeni, a neki mediji već vide Ronalda Kumana na klupi katalonske ekipe. Ipak Marka ima saznanja da je uprava kluba već napravila prve korake kako bi dovela Ćavija Ernandesa za trenera. 

Povezano

 Izvršni direktor Oskar Grau i sekretar Erik Abidal su posle poraza od Atletika u petak boravili u Dohi gde Ćavi radi kao trener katarskog Al-Sada. Barsa želi da Ćavi bude trener ekipe odmah i da preuzme ekipu od Ernesta VAlverdea.

Iz kluba su naravno rekli da ne menjaju trenera, a predsednik Đosep Maria Bartomeu je to potvrdio.

Ako bi Ćavi Ernandes odbio ponudu Barselone Valverde bi ostao trener dokle god mu uprava ne nađe zamenu.

Ćavo je Barselonino dete i igrao je za klub od 1999. do 2015. kada je prešao u Al-Sad za kog je igrao do prošle godine kada je postao trener tima. Kao igrač sa katalonskim velikanom je osvojio osam puta titulu šampiona Španije, tri Kupa kralja i četiri Lige šampiona.

Što se tiče trenerske karijere na klupi Al-Sada ima četiri poraza i sedam trijumfa u katarskom prvenstvu u kojoj je taj klub treći na tabeli.