Barselona u ponedeljak završava sa Valverdeom

Primera 13. jan 20207:13 > 9:37
Podeli:
Alex Caparros/Getty Images

Posle poraza u polufinalu Super kupa Španije od Atletika, u Barseloni se mnogo priča o odlasku trenera Ernesta Valverdea. Izgleda da će ponedeljak 13. januar biti poslednji radni dan ovog trenera u Barseloni.

Ernesto Valverde će danas ići na sastanak sa predsednikom Barselone Đosepom Marijom Bartomeuom, a očekuje se da se upravo na tom susretu okonča saradnja Barselone i Ernesta. U nedelju uveče je Bartomeu razgovarao sa članovima uprave i tada je još odlučeno da Valverde mora da ode.

Povezano

 Barsa je odmah posle poraza od Altetika u Super kupu bila rešena da menja trenera, a jedan od kandidata Ćavi Ernandes je već pričao sa članovima uprave. Ipak nekadašnji legendarni fudbaler katalonskog tima je odbio ponudu jer želi da ostane u Kataru gde trenutno vodi Al Sad.

Mundodeportivo piše da su najozbiljniji kandidati za Valverdeovog naslednika Maurisio Poketino i Kike Setijen. Valverde je inače u Barseloni od 2017. godine kada je stigao iz Atletik Bilbaa. Sa Barseom je kao trener osvojio dva puta titulu u Španiji, jedan Kup kralja, a ekipa je igrala veoma loše u Ligi šampiona. Takođe Valverde od kada je došao trpi kritike da Barselona igra prilično neatraktivno.