Valverdeov oproštaj: Hvala, želim vam svu sreću sveta

Primera 14. jan 202013:16 > 13:16
Podeli:
Aitor Alcalde/Getty Images

Španski stručnjak Ernesto Valverde oprostio se otvorenim pismom od navijača Barselone, uprave kluba i kolega.

Katalonski gigant je u ponedeljak uveče saopštio da je uručio otkaz treneru Valverdeu. Kao njegov zamenik doveden je Kike Setijen.

„Dragi navijači Barselone,

Došlo je vreme da se rastanemo. Bile su ovo uzbudljive dve i po godine. Bilo je momenata za uživanje, slavili s mo pobede i osvajali trofeje. Ipak, bilo je i vremena kada je bilo teško. Ipak, iznad svega, zahvalan sam vam na podršci koju ste mi dali.

Povezano

Želeo bih da zahvalim i predsedniku i bordu direktora što su mi dali priliku da vodim prvi tim. Zahvalan sam svim ljudima sa kojima sam radio na podršci i načinu na koji su se prema meni odnosili tokom poslednje dve i po godine. Naravno, želeo bih da zagvalim i igračima na trudu koji su uložili, a koji nam je doneo četiri zajednička trofeja. Od sada, želim im svu sreću sveta, kao i novom treneru“, navodi se u pismu Valverdea.

Pod Valverdeovim vođstvom katalonski klub je osvojio dve uzastopne titule u La Ligi, u kojoj trenutno drži čelnu poziciju zbog bolje gol razlike u odnosu na Real. Međutim, šampion Španije je imao mnogo uspona i padova u poslednje vreme.