Kup kralja: Ludilo na Kanarima, Bilbau sreća na ruletu

Primera 29. jan. 20200:31 > 0:38
Podeli:
Juan Manuel Serrano Arce, Getty Images Sport

Atletik Bilbao plasirao se u četvrtfinale Kupa kralja, pošto je posle velike drame savladao u gostima Tenerife tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Već u prvih 20 minuta moglo se naslutiti kakav nas meč očekuje. U tom trenutku bilo je 2:1 za Tenerife. Dva puta su vodili domaći, golovima Hoselua u osmom iz penala i u 21. minutu, dok je u 17. Injaki Vilijams doneo prvo izjednačenje. Drugo je doneo isti igrač u 54. minutu.

To je bio rezultat posle 90 minuta. Produžeci su doneli neviđenu dramu. Prvo je nadoknadi prvog dosuđen novi penal za domaće, kojima je prethodno u 94. minutu isključen Ruis zbog drugog žutog kartona. Siguran sa bele tačke bio je Gomes za 3:2. Međutim, Berćiće je u 118. minutu doneo i treće izjednačenje i odluka je pala sa penal ruleta. Posle prvih pet penala, u kojima su svi bili precizni, Hoselu je promašio i Bilbao je stekao prednost. Martines je propustio da je digne na 4:2, ali Mur u istoj seriji nije uspeo da donese izjednačenje. Na kraju Viljalibre pogađa u petoj seriji i vodi Baskijce među osam najboljih.