Mestre: Nejmar ako hoće da se vrati, nema rođendana

Primera 12. feb 202010:52 > 11:04
Getty Image/ David Ramos

Bivši potpredsednik Barselone Đordi Mestre otkrio je šta sve mora da se desi da bi se Nejmar vratio na Kamp Nou.

Prvo, Barselona i Pari Sen Žermen moraju da se dogovore oko obeštećenja. Potom Nejmar mora da povuče tužbu i da se izvini. I da, mora da zaboravi na rođendanske žurke – rekao je Mestre.

On je bio potpredsednik od 2014. do prošle godine, kada je došlo do razmimoilaženja sa predsednik Bertomeuom. Inače, sedeo je u upravnom odboru trofejnog kluba od 2010.

Prosto, odbor u sastavu Bertomeu, Bordas, Elijas i Vilahoana nisu se sa mnom slagali po pitanju Pepa Segure na mestu generalnog menadžera. Ja sam ga branio i ostao sam sam. Stoga, jasno je bilo da moram da idem.

Povezano

Ova sezona je teška po Barselonu. Ispalo se iz Kupa kralja najranije od 2009/10. zaostaje se za Realom tri boda, a u Ligi šampiona titula zaobilazi Kamp Nou već pet godina, a prethodne dve su završene šokantnim eliminacijama, u kojima ni tri gola prednost iz prvog meča nisu bila dovoljna. Postoji realna opasnost da Barselona ne osvoji nijedan trofej prvi put od sezone 2013/14.

– Morate klubu da odate priznanje na svemu što je učinjeno u ovoj deceniji. Ipak, ništa ne traje večno i svemu dođe karaj. Sada je tranzicioni period i ljudi moraju da budu strpljivi i daju klubu malo vremena.