Mesi i Hamilton "podelili" Laureus nagradu

Formula 1 17. feb. 202020:06 > 20:08
Podeli:
Andreas Rentz, Getty Images Sport

Lionel Mesi i Luis Hamilton podelili su nagradu Laureus za najboljeg sportistu godine.

Za najbolje sportiste godine nagradu Laureus dobili su u ponedeljak šampion Formule 1 Luis Hamilton i fudbaler Barselone i reprezentacije Argentine Lionel Mesi.

Od kada je nagrada ustanovljena 1999. godine Lionel Mesi prvi je fudbaler koji je proglašen za sportistu godine. Luis Hamilton treći je vozač Formule 1 koji se može pohvaliti ovim priznanjem. Pre njega je nagradu dva puta dobio Mihael Šumaher, a jednom Sebastijan Fetel.

Takođe, ovo je prvi put da su nagradu dobila dvojica sportista.

Najbolja sportistkinja godine je gimnastičarka, rekorderka po broju osvojenih zlatnih medalja na svetskim prvenstvima, Simon Bajls.

Za najbolji tim godine proglašena je muška košarkaška reprezentacija Španije.

Najmlađi šampion Tur de Fransa u proteklih 110 godina Egan Bernal dobio je nagradu za najbolji podvig godine, dok je Oksana Masters, osvajačica pet zlatnih i dve srebrne medalje u nordijskom skijanju i Svetskom kupu najbolji sportista sa invaliditetom.

Hamiltonu je nagradu uručio Arsen Venger, nakon čega je britanski automobilista poručio da svi sportisti imaju odgovornost da daju dobar i pozitivan primer.

Lionel Mesi nije prisustvovao ceremoniji u Berlinu, a video porukom se obratio prisutnima i zahvalio se na nagradi i poverenju uz izvinjenje što nije mogao da dođe iako je prvi fudbaler koji je dobio ovu nagradu.

https://twitter.com/TurfTape/status/1229481184813432832