"Mesi i Ronaldo ne mogu u istu rečenicu, to se zna"

Primera 3. mar. 20208:59 > 9:01
Podeli:
Getty Images/Jasper Juinen

Nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Ninković smatra da je Leo Mesi najbolji fudbaler svih vremena.

“To što on rad može svako da vidi, to je teško ne videti. Jedino što ne možemo da vidimo… To je meni Čigrinski govorio, pošto je on igrao za Barsu – kaže mi: ‘To što radi na utakmicama je ništa u poređenju s time šta radi na treninzima‘. Onda možeš da zamisliš. Bukvalno čovek može sve da uradi – da asistira, da postigne gol, da predribla igrača“, kaže Ninković u velikom intervjuu za Sport klub i dodaje:

Povezano

“Nisam gledao Maradonu, jesam Zidana, Ronaldinja, ali ovaj čovek bukvalno na centru uzme loptu i izgleda kao da može da uradi nešto svaki put kad kaže ‘e, sad treba nešto da napravimo‘. Nikada nisam video da neko toliko odskače, kao da igra protiv neke dece, kao na fizičkom kada je neko dominantan. Takve stvari on radi u profesionalnom fudbalu“.

Naravno, neizbežno je i poređenje sa sada zvezdom Juventusa Kristijanom Ronaldom.

“Ronaldu skidam kapu za sve što je uradio, igrao sam i protiv Ronalda iz Mančestera koji je bio totalno drugačiji nego sada, sada je gol-mašina i jedan je od najvećih u istoriji, ali u Mančesteru je više išao jedan na jedan, bilo ga je teško zaustaviti, skoro nemoguće, igrao je i krilo… Ipak, njih dvojicu ne bih mogao da stavim u istu rečenicu. Mesi je dobio dar od boga, što retko ko ima, dok je Ronaldo sve postigao radom i možda baš zato više cenim Ronalda, on u 35. godini skače po dva metra i odlazi poslednji s treninga, ali kad ih upoređujem – svako ko iole poznaje fudbal ne može da ih stavi u istu rečenicu“.

Kompletan intervju sa Ninkovićem pročitajte OVDE i pogledajte na video snimku ispod: