"Laž je da sam govorio CR7 kako da izvodi slobodnjake"

Primera 3. mar. 202013:15
Podeli:
Getty Images/Denis Doyle

Španski trener Rafael Benites kaže da nije istina da je tokom svog boravka u Real Madridu pokušavao da nauči Kristijana Ronalda kako da izvodi slobodne udarce.

Benites je vodio Real tokom sedam meseci od juna 2015. do januara 2016. godine, kada ga je zamenio Zinedin Zidan.

“To je laž. Ni u jednom trenutku nisam mu rekao kako da ih izvodi. Jedini razgovor sa Kristijanom u vezi sa slobodnim udarcima vodio sam u Australiji tokom priprema. Rekao sam mu da sam u Liverpulu, zajedno sa trenerom golmana, analizirao putanju njegove lopte iz slobodnjaka u relaciji sa pozicijom živog zida dok je igrao u Mančester junajtedu. Ali to je to, nijednom mu kao trener Reala nisam govorio kako da izvodi slobodne udarce“, kaže Benites.

Povezano

Takođe, Benites negira da je pokušavao da ubedi Luku Modrića da prestane da dodaje spoljnim delom kopačke.

“Rekao sam mu jedino da, kada ima jednostavan pâs, mora da šutne loptu unutrašnjom jer je lakše za saigrača tako. Kada sam igrao, i ja sam dodavao spoljnom, ali na rastojanju od 10-15 metara. Svi koji me poznaju znaju da je to laž, ali lako je pustiti laži i učiniti da zvuče kao istina“.

Posle svog kratkog boravka na stadionu Santijago Bernabeu, Benites nije mnogo govorio o tom periodu.

“Bio sam dugo bez posla posle toga. U jednom trenutku zaželeo sam nešto da kažem, ali činilo se da ne mogu da izrazim ono što sam mislio. Zato sam rešio da ni ne govorim o tom“, zaključio je 59-godišnji Španac.

Benites trenutno vodi kineski Dalijan.