Nova epizoda sapunice: Valensija prijavila FS Španije

Primera 17. apr 202022:32 > 22:34
Angel Martinez/Getty Images

Fudbalski savez Španije napravio je u petak korak koji će izazvati još veći bes La Lige i produbiti svađu koja postoji između dva tela.

Predlogom da se, u slučaju da se sezona ne završi, mesta u evropskim takmičenjima dodele klubovima po trenutnom plasmanu na tabeli, FS Španije navukao je u petak mnogo besa na sebe, pa i jednu pritužnu poslatu Evropskoj fudbalskoj uniji.

Naime, Valensija je nezadovoljna stavom saveza i još manje predlogom o načinu rešavanja važnih pitanja u slučaju da se sezona ne završi, prijavila savez UEFA.

Povezano

Savez je predložio da u Ligu šampiona idu Barselona, Real Madrid, Sevilja i Real Sosijedad, a da u Ligu Evrpe odu Hetafe, Altetiko Madrid i Atletik Bilbao kao finalsta Kupa kralja.

Verovatno će na sličan način reagovati i Atletiko koji je pre pauze eliminisao šampiona Evrope, Liverpul, ali i svo ostali zainteresovani klubovi.

Pitanje je zašto je španski savez uopšte izneo ovakav predlog kada je poruka UEFA pre samo desetak dana bila da neće tolerisati otkazivanje sezona pre nego što se zaista pokaže da je nemoguće igrati i upozoprila zemlje koje su se spremale da prate model Belgije da neće imati mesta u Evropi ako ne završe šampionate.