Finale Kupa kralja u narednih godinu dana

Primera 21. apr 202020:42 > 20:44
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Finale Kupa kralja za sezonu 2019/20. treba da igraju dva baskijska tima, Real Sosijedad i Atletik Bilbao. Ipak na ovu utakmicu će se čekati možda čak i čitavu jednu godinu.

Uglavnom sva fudbalska ovosezonska takmičenja imaju za cilj da se završe tokom leta. Potpuno drugačije rešenje izabrano je za Kup kralja u kom je ostalo da se odigra samo finale. Za trofej treba da se bore Bilbao i Sosijedad, a termin odigravanja tog meča se još uvek ne zna. Jedino što je precizirano je da će se meč odigrati u narednih 12 meseci, najkasnije sedmicu pre finala Kupa kralja u sezoni 2020/21.

Marka piše da nije moguće uglaviti ovu utakmicu u prenatrpan raspored koji sledi naredne sezone, a pretpostavka je i da će oba kluba naredne godine igrati evropski fudbal. Takođe je cilj i da se utakmica igra na stadionu pred navijačima, s obzirom na to da se radi o velikom derbiju Baskije. Sigurno je takođe da ovaj duel neće biti otkazan. Pobednik će međutim, u slučaju da se meč zaista odigra sedmicu pre finala naredne sezone, moći sebe da naziva braniocem trofeja samo sedam dana.