Ren ne pušta Kamavingu u Real

Primera 26. apr 202014:21 > 14:28
Lintao Zhang, Getty Images Sport

Jedan od igrača za koje je Real najzainteresovaniji u predstojećem prelaznom roku je Renov tinejdžer Eduardo Kamavinga. Međutim, neće lako biti kraljevskom klubu da ovog leta dođe do njega.

Perspektivnom 17-godišnjem defanzivnom vezisti ugovor ističe 2022. i Real je hteo da iskoristi tu činjenicu, kako Ren ne bi ušao u opasnost da igrač uđe u poslednju godinu ugovora. Vrlo verovatno bi francuski tim i razmišljao na taj način, ali pandemija koronavirusa čini se da je sve promenila. Očekuje se da generalno padnu cene igrača i jasno je da u Renu ne bi mogli da dobiju ni onih 60 miliona evra koliko je figuriralo da bi Real platio pre izbijanje pandemije. U Renu se pak nadaju da će Kamavinga biti još bolji i da će porasti interesovanje za njega, a pride očekuju da će se tada tržište i stabilizovati.

Takođe, Ren se nalazi na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i eventualni plasman u elitu doneo bi klubu dovoljnu finansijsku injekciju da ne moraju ni da razmišljaju o brzoj prodaji bisera, kojeg žele solidno da unovče.