Bojan: Firmino pre Lautara, da ne bude kao sa Grizmanom

Primera 10. maj 202017:19 > 17:21
Getty Images/Minas Panagiotakis

Nekadašnji napadač Barselone Bojan Krkić kaže da bi Katalonci pre trebalo da pokušaju da dovedu Roberta Firmina iz Liverpula nego Lautara Martinesa iz Intera.

Martines blista u Interu i već neko vreme povezuje se sa prelakom u Barsu, ali Krkić smatra da stil igre Argentinca nije podesan za Katalonce.

“Inter nije tim koji obično ima inicijativu i to me tera da pomislim da bi Martines u Barseloni mogao da igra na poziciji koja nije prirodnjo njegova, a to bi bila šteta. Ako mi dozvolite ime, pre bih se kladio na Firmina – on je igrač koji povezuje ostatak tima, prisutan je svuda i odlično se kreće“, napisao je Krkić za španski vebsajt Sport i dodao:

“Nije mi namera da se ovo shvati kao odbijanje da se Argentinac dovede, ali smatram da njegov profil mora vrlo dobro da se analizira kako se ne bi dogodilo isto što i sa Grizmanom – da kupimo napadača, da ga onda stavimo na krilo i da se žalimo što ne funkcioniše. Devetka je devetka, svaka druga pozicija za njega traćenje je tog talenta“.

Krkić je trenutno član Montreal Impakta, a osim Barselone, a tokom karijere igrao je i za Alaves, Majnc, Stouk, Ajaks, Milan i Romu.