"El Atomo" za AS: Real? Da nije bilo povreda i Figa…

Primera 13. maj 202012:04 > 12:25
Podeli:
Shaun Botterill Getty Images Sport

Pericu Ognjenovića pamte verovatno samo oni najstrastveniji navijači Real Madrida. Prošlo je više od dve decenije otkako je srpski fudbaler bio član "Kraljevskog kluba".

„El Atomo“, kako su ga španski mediji svojevremeno nazvali zbog izuzetne brzine, u intervjuu za list AS podsetio se svojih dana u Madridu.

Na pitanju da li mu je najveća prepreka u novom klubu bio jezik, Perica odgovara:

Ne, nego povreda leđa. Jezik sam naučio brzo, za šest ili sedam meseci. Osećao sam se sjajno u Madridu, koji je izuzetan grad.

Ljudi su divni, kvalitet života je veoma visok. Sve je bilo sjajno, ali povreda leđa je sve pokvarila.“

Kod tadašnjeg trenera Džona Tošaka nije dobijao priliku da igra, tek je Visente Del Boske bio taj koji mu je ukazao šansu.

Povezano

„Sa Tošakom nisam imao nikakav odnos. On je već doveo igrače koje je želeo, ja sam bio mlad i povređen, želeo sam da mu pokažem da mogu da igram. Ali ne. Poštujem njegovu odluku.

Kod Del Boskea sam imao veću minutažu. Situacija se promenila na bolje, nisam bio starter, ali igrao sam po 30 ili 45 minuta.

Dobio sam priliku i protiv Bajerna i Mančester Junajteda u Ligi Šampiona. Ocene moje igre su bile dobre. Ali onda je usledila promena predsednika, novi planovi, dolazak Figa.

Figo je igrao na mojoj poziciji, bilo je jasno da za mene više nema mesta.“.

Nakon Reala, Ognjenović je bio u nemačkom Kajzerslauternu. Ne žali ni zbog čega što mu se dogodilo u Kraljevskom klubu.

Lepo sam živeo u Madridu, moj dve ćerke su se tamo rodile. Jedini problem bile su povrede. Kad je fudbaler povređen i ne može da igra, onda se oseća loše.

Mnogi me pitaju da li žalim što sam otišao u Real, jer sam mogao da imam potpuno drugačiju karijeru. 

Ali uvek sam želeo da idem za svojim snovima. Iz malog mesta u Srbiji otišao sam u Crvenu Zvezdu. To je već bio uspeh. 

A onda je stigla ponuda jednog od najvećih klubova u Evropi. Želeo sam da postignem nešto u Madridu. Sve bi bilo bolje bez povreda. Ali to je moglo da mi se desi u bilo kom drugom klubu, Fiorentini ili Barseloni„, poručio je srpski igrač.