"Boli me što vidim da smo mi privilegovani"

Primera 15. maj. 202011:58 > 12:00
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Trener Rajo Valjekana Pako Hemes kritikovao je La Ligu i njenog predsednika Havijera Tebasa zbog planova za nastavak sezone. Himenez smatra da se sa svim previše žuri.

Od sredine marta fudbal se ne igra u Španiji. Igrači su se individuelnim treninzima, uz praćenje striktnih mera, vratili pre nedelju dana nakon testiranja na koronavirus.

Bilo je bojazni i da sezona neće dobiti epilog na fudbalskom terenu i da 11 preostalih kola neće biti odigrano. Ipak, čelni ljudi La Lige uvereni su da će se sezona nastaviti i da će se to dogoditi sredinom juna.

„Virus nije pod kontrolom. Svi se nadamo nastavku, ali istovremeno se plašimo da li smo pogrešili i požurili. Ono što Tebas govori sve je preuranjeno. Nemamo potrebu da jurcamo“, rekao je Pako Hemes.

„Jasno je da je nemoguće, i pored želje da tako bude, doneti samo ispravne odluke. Ali, mislim da imamo vremena da stanemo, sačekamo i razmislimo, da odluke donesemo zajednički. Postoje ispravne odluke i odluke koje mogu da budu ispravljene“, rekao je on.

Hemes je takođe Tebasa kritikovao zbog izjave da neće postojati rizik kada se fudbal vrati:

„Ako je tako siguran, neka potpiše dokument i neka bude odgovoran ako se nešto dogodi, ali on to neće uraditi jer i sam zna da je nemoguće da ne bude nikakvog rizika. Nemamo kontrolu nad pandemijom. I boli me što vidim da smo mi privilegovani. Testirao sam se i zdrav sam, ali možda sam se u međuvremenu zarazio. Ne želim da ja imam mogućnost da budem testiran svaka četiri dana kada znam da ima mnogo onih koji nisu testirani nikako. Želim da odradim svoj posao i nakon toga mirno idem kući“.