Savić: Atletiku je mesto u Ligi šampiona

Primera 15. maj. 202020:50 > 20:53
Podeli:
Denis Doyle/Getty Images

Klubovi u Španiji su se vratili treninzima prethodne nedelje, a prema poslednjim najavama, šampionat bi u slučaju da zdravstvena situacija nastavi da se stabilizuje mogao da se nastavi 12. juna.

Do kraja ligaškog dela ostalo je 11 rundi, a odluci da se šampionat nastavlja najviše bi se obradovali fudbaleri Atletika iz Madrida, koji su u trenutku prekida bili na poziciji šest, sa bodom manje u odnosu na Hetafe i Sosijedad koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, odnosno dva boda manje u odnosu na Sevilju koja je takođe u trenutku prekida bila i ostala jako blizu elitnog evropskog društva.

U slučaju da se šampionat ne nastavi, Atletiko Madrid bi ostao bez elitnog takmičenja i morao bi da se zadovolji mestom u Ligi Evrope, ali… Zdravstvena situacija u Španiji koja je baš bila pogođena pandemijom je bolja iz dana u dan, a Stefan Savić i drugovi koji su počeli sa radom, nadaju se da će tako i ostati:

Neizmerno sam srećan što smo ponovo na terenu, što smo počeli sa zajedničkim radom jer je to znak da borba protiv opasnog i nevidljivog protivnika donosi rezultate i da se nalazimo jako blizu pobede. Ono što je bitno je da ostanemo odgovorni i disciplinovani, jer se pobednička taktika ne menja”, rekao je reprezentativac Crne Gore na redovnom brifingu Atletika za španske medije i nastavio:

Verujem da neće biti pomerenja, da će šampionat krenuti 12. juna. Imali smo dosta oscilacija tokom sezone, posebno posle finala Superkupa kada smo posle penala poraženi od Reala. Usledila je serija loših rezultata, a u šampionatu kakvo je špansko, to je bilo dovoljno da ispadnemo iz trke za osvajanje titule, pa čak i mesta u Ligi šampiona u momentu kada je koronavirus prekinuo takmičenje”.

Na pitanje kakve su ambicije u preostalih 11 kola, Stefan Savić je kao iz topa odgovorio:

Za nas je svaka utakmica do kraja šampionata finale i u svakom želimo pobedu. Atletiku je mesto u Ligi šampiona i borićemo se do poslednjeg atoma snage da stignemo do elitnog društva. Kao i svi u timu, optimista sam i verujem da ćemo na kraju ostvariti primarni cilj sa početka sezone”.

Podsećanja radi, Atletiko iz Madrida čeka odluku i u vezi sa nastavkom Lige šampiona. Madriđani su eliminisali aktuelnog šampiona Evrope Liverpul i čekaju rivala u četvrtfinalu.