Peđa: Real pun klinaca bez Serhija i Luke? Greška!

Primera 20. maj. 202018:51 > 18:58
Podeli:
Tullio M. Puglia, Getty Images Sport

Proslavljeni napadač madridskog Reala i jugoslovenske reprezentacije Predrag Mijatović naglasio je da španski velikan mora da ima sastav koji se sastoji od mešavine mladih i iskusnih igrača ukoliko želi da bude uspešan.

Mora da se misli na budućnost, ali navijači pamte šta je stara garda učinila. Sa druge strane, u timu treba da budu pažljivi i da ne počnu prerano da porede mlađe igrače sa velikanima. Ne treba odmah vući paralele između mladog štopera i Serhija Ramosa ili talentovanog veznjaka i Luke Modrića. Idealno je da tim Reala bude miks mladih i iskusnih. Greška je forsirati samo mlade – Ramos i Modrić moraju da budu tu”, izjavio je Predrag Mijatović, koji je komentarisao i početak Luke Jovića u madridskom gigantu.

Povezano

Jović je mlad igrač i tek treba da se ‘skrasi’. Njemu treba još prilike, ali i on mora da razume gde je došao i šta se od njega očekuje. Voleo bih da ga vidim češće na terenu, ali i da on bude više uključen u igru”, dodao je strelac jedinog gola u finalu Lige šampiona 1998. godine.

Upravo je tom pogotku govorio Mijatović.

To je najvažniji gol koji sam postigao u karijeri – on mi je jedna od najdražih uspomena. Svako dete sanja da mu se dogodi to što se meni desilo u Madridu. Da tada nisam zatresao mrežu, moja karijera bi bila mnogo drugačija”, zaključio je nekada fantastični napadač.

Mijatović ima 51 godinu, a pre dolaska u Real 1996. godine nastupao je za podgoričku Budućnost, beogradski Partizan i Valensiju, a posle madridske ekipe bio je napadač Fiorentine i Levantea. Od 2006. do 2009. godine bio je direktor fudbala u Real Madridu.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 73 utakmice i postigao 27 golova.

https://twitter.com/BlancoTalks/status/1262989343418802178