Valensija želi Pedra, Pedro Valensiju, problem je plata

Premier League 7. jun 202021:08 > 21:11
Andreas Schaad/Bongarts/Getty Images

Napadač Čelsija Pedro Rodriges mogao bi da postane član španske Valensije predstojećeg leta, navodi šapanski Dijario Sport.

Ugovor iskusnog krilnog igrača na Stanford Bridžu ističe u junu, a nije izgledno da će nastaviti saradnju sa “Plavcima”.

Povezano

Interesovanje za 32-godišnjaka iskazala je i italijanska Roma, ali izvori bliski španskom listu tvrde da bi on želeo da se vrati u domovinu. Ipak, prepreka u realizovanju Pedrovog prelaska na “Mestalju” moože biti Pedrova plata, koja je trenutno daleko iznad budžeta kojim raspolažu “Slepi miševi”.

Ipak, budžet će zavisiti od plasmana Valensije na kraju prvenstva jer će potencijalni plasman u evropska takmičenja finansijski pomoći Valensiji.

Pedro je u seniorskoj karijeri igrao za samo dva tima – za Barselonu je debitovao 2008. godine i na stadionu Kamp Nou bio je do 2015, kada je prešao u Čelsi. Osvojio je tri Lige šampiona, jednu Ligu Evrope, pet La Liga, jednu Premijer ligu i mnoštvo kupova i superkupova. Za reprezentaciju Španije odigrao je 65 utakmica i postigao 17 golova.