Rodrigez: Zauvek sam zahvalan Bajernu i Hajnkesu

Bundesliga 24. jun 202018:51 > 18:52
Podeli:
Angel Martinez/Getty Images

Ofanzivni vezista minhenskog Bajerna Hames Rodrigez govorio je o vremenu provedenom u Bajernu, pritom istakavši da je on bio taj koji je poželeo da napusti minhenski klub.

Kolumbijac je pre oko godinu dana napustio Bajern, u kojem je dve sezone proveo na pozajmici.

Bajern je vrhunski klub, ali ja nisam želeo da nastavim saradnju. Oni su bili voljni da aktiviraju otkupnu klauzulu, ali sam sam ih ja zamolio da to ne čine jer se nisam dobro osećao i nisam bio srećan. Kada dođete u takvu situaciju, morate da donesete određene odluke i oni su to razumeli. Ne kajem se ni zbog čega“, istakao je Hames i dodao:

Zauvek ću biti zahvalan Bajernu i treneru Jupu Hajnkesu, pod čijim vođstvom sam dosegao izuzetan nivo“.

28-godišnjak je bio nezadovoljan minutažom u bavarskoj ekipi i time što nije bio stalni deo startne postave. Ipak, on i u Madridu često sedi na klupi.

Želeo sam da navijači Reala o meni zadrže isto mišljenje koje su imali pre mog prelaska u Bajern. Od početka sezone sam znao da u Realu neću imati vodeću ulogu. Ali, oni me nisu pustili da idem u klub u koji sam želeo da odem“.

Hames je leta 2019. bio blizu odlaska u ekipu gradskog rivala Atletika, ali je ‚kraljevski klub‘ želeo da ga proda na Dalekom Istoku.

Nisam bio spreman da odem u Kinu jer imam osećaj da i dalje mogu nešto da dâm evropskom fudbalu“, zaključio je Rodrigez.