Spursi nude Endombelea za Kutinja, Barsa na gubitku?

Primera 25. jun. 202021:41 > 21:57
Podeli:
Michael Regan, Getty Images

Barselona se nalazi u raskoraku između želja i mogućnosti kada je u pitanju predstojeći prelazni rok. Glavni problem je novac, koji Katalonci moraju da obezbede prodajom najskupljih fudbalera.

Jedan od najvećih Barseloninih problema je Filipe Kutinjo. Katalonci su ga platili 120 miliona evra i jasno je da neće izvući taj novac. Toga su i oni svesni, pa su spremni da smanje cenu na nekih 90 miliona. Međutim, nema zainteresovanih za Brazilca po toj ceni.

Najzainteresovaniji za ofanzivnog vezistu su premijerligaši. Pominju se Arsenal, Čelsi, Njukasl i Totenhem. Prva dva nisu zainteresovani da toliko plate Barseloni, Svrake bi mogle da budu spas za Katalonce, ali tek kada se izvrši promena vlasništva. A Totenhem nudi nešto drugo. Spursi su voljni da u zamenu za Kutinja na Kamp Nou proslede Tangija Endombelea.

Barselona jeste izrazila interesovanje za zadnjeg veznog, ali pitanje je da li su zadovoljni ovim aranžmanom. Katalonci nipošto ne cene Endombelea kao Kutinja. On je u Totenhem prošlog leta došao za 60 miliona evra i na Kamp Nou veruju da bi morali bar još neki novac da dobiju za Kutinja. Međutim, vreme prolazi, a ponuda za Brazilca nema. Možda bi im bilo bolje da prihvate ovu ponudu jer pitanje je da li će dobiti bolju. Ovako će bar dobiti igrača kojeg žele i koji bi im bio potreban.