Gotovo je, Artur u Juventusu, Pjanić u Barseloni

Primera 29. jun. 202012:07 > 12:15
Podeli:
Getty Images/Alessandro Sabattini

Bosanskohercegovački as Miralem Pjanić novi je član Barselone, a put Torina, iz srca Katalonije stiže Brazilac Artur.

  Ova „trampa“ potvrđena je sinoć, pošto su i jedan i drugi fudbaler prošli lekarske preglede.

Artur (23) se jutros na treningu Barselone u kampu „Đoan Gamper”, hvalio da je potpisao petogodišnji ugovor sa Juventusom, dok će Pjanić (30) na „Kamp Nou” provesti najmanje četiri sezone.

Pjanić je baš četiri sezone igrao za Juventus, a prethodno još pet u Romi. U kompletnom poslu, koji je obavljen na ovaj način zbog finansijskog fer-pleja, Juventus će platiti Barseloni 10 miliona evra više, jer je mladi Artur na tržištu baš za toliko trenutno vredniji od 30-godišnjeg asa rođenog u Kalesiji.

Rano jutros, na ovu temu oglasio se i Mauricio Sari, trener Juventusa, koji veruje da će Pjanić ostati u klubu do kraja sezone, kako bi odigrao sve mečeve i u Ligi šampiona, iako mu ugovor, kao i mnogim fudbalerima na planeti, ističe 30. juna.

Sigurni smo da će Pjanić ostati kod nas do kraja avgusta. Dečko je profesionalac, mnogo inteligentan momak i razume situaciju, kao što je uvek znao da joj se prilagodi”, rekao je trener Torineza.

Sa druge strane, španski mediji smatraju da će Artur, za razliku od Pjanića u Juventusu, odmah napustiti Barselonu, jer je nezadovoljan statusom kod trenera Setijena.

Pjanić, sada najskuplji fudbaler u istoriji bosanskohercegovačkog fudbala, koji na tržištu vredi 60 miliona evra, za Staru damu je odigrao 116 mečeva i postigao 15 golova.