Carević u Barseloni do 2023. godine

Primera 2. jul 202014:44 > 14:51
Podeli:
Printscreen

Lazar Carević ostaje u Barseloni, a kapiten mlade reprezentacije Crne Gore produžio je ugovor sa katalonskim klubom do 2023. godine, objavio je gigant iz Španije.

Carević je imao opcije da karijeru nastavi u Vitoriji Gimaraeš i Selti, ali je odlučio da bude veran Barsi, da stavi paraf na novi ugovor, da se bori za mesto pod suncem u paklenoj konkurenciji.

Carević je došao u Barselonu 2017. godine iz Grblja, prošao omladinsku selekciju u La Masiji, zatim se priključio B timu. Sa omladincima Barselone osvojio je titulu prvaka Evrope.

Tokom sezone koju je prekinula panedemija, Carević je uspeo da se izbori sa teškom povredom kolena, izbori za mesto u timu, a branio je za Barselonu B na 11 utakmica.

„Barselona je najbolje mesto za mene da napredujem i da se usavršavam“, poručio je kapiten mlade reprezentacije Crne Gore, Lazar Carević, nakon produžetka ugovora sa katalonskim klubom na još tri godine i nastavio:

„Naravno da nije lako doći do prvog tima kluba kakav je Barselona, ali siguran sam u sebe i svoje kvalitete. Uz naporan rad sve je moguće! Takođe, ovde je velika konkurencija i to je ono što me i tera da svaki trening radim sve bolje i bolje i zaslužim svoje mesto u ovakom klubu. Za Barsu sam navijao od malih nogu i mnogo sam srećan što sam, kao dečak iz jedne male zemlje, dobio priliku da igram i da se borim za mesto u takvom klubu. To me čini ponosnim, ali znam da je ispred mene naporan rad kako bih ostvario sve svoje ciljeve“.