Real pušta Sebaljosa, moguć povratak u Betis

Primera 15. jul 202020:02 > 20:14
Aitor Alcalde, Getty Images Sport

Doveden je u Madrid kao jedan od najperspektivnijih mladih fudbalera, ali nije uspeo da se nametne Zinedinu Zidanu i Dani Sebaljos je na izlaznim vratima Reala.

Kraljevski klub je postavio cenu za Sebaljosa, a to je 25 miliona evra. Najbolji igrač poslednjem Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine trenutno igra na pozajmici za Arsenal. Imao je u Londonu uspona i padova, a čini se da mu Mikel Arteta ukazuje više šanse. Međutim, pitanje je da li su Tobdžije dovoljno zainteresovane da izdvoje ovu sumu.

Povezano

Kao jedna od destinacija pominjao se Betis, u kojem je Sebaljos i počeo karijeru. On je 2017. prešao iz Sevilje u Real za 16 i po miliona evra, a privremeni trener Alekis Truhiljo bio je pomalo zagonetan odgovarajući na pitanje o ovoj mogućnosti.

Svi znamo kakav je igrač, on je za nas fenomenalan. Ako bismo se odlučili da krenemo po njega ne znam da li bi to bila laka ili teška operacija. Ali neosporno je da je njegov nivo fantastičan – rekao je Truhiljo.

Svakako da u današnjem svetu 25 miliona evra nije veliki novac, posebno za nekog ko je bio izabran za najboljeg fudbalera Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine. Ali od tada Sebaljos nije mnogo pokazao kako bi potvrdio takav rejting i zbog toga za mnoge cena od 25 miliona evra može da deluje kao visoka.