Fuenlabradi uskraćena šansa da se bori za elitu

Primera 26. jul. 202019:56 > 20:08
Podeli:
Gualter Fatia/Getty Images

Rukovodstvo La Lige odlučilo se da povodom odložene utakmice između Deportiva i Fuenlabrade u poslednjem kolu Segunde zbog nekoliko slučajeva zaraze koronavirusom donese odluku o kojoj će se mnogo pričati. Utakmica je definitivno otkazana.

Povezano

Ova odluka definitivno ide na štetu Fuenlabrade, koja bi se pobedom plasirala u plej-of za popunu elitnog ranga španskog ligaškog fudbala. Sa druge strane Deportivo je pre poslednjeg kola izgubio tu šansu jer je najviše mogao da završi sa istim brojem bodova kao Ponferadina, koja je prva iznad crte, ali ima lošiji skor u međusobnim duelima. U Fuenlabradi su prihvatili odluku lige.

Ni u kom slučaju se ne osećamo odgovornim za ovaj nesrećni problem koji je nastao poslednjeg dana takmičenja, već se smatramo glavnom žrtvom, s obzirom da nam je uskraćena prilika da se borimo za ulazak u najviši rang – glasilo je u zvaničnom saopštenju kluba.

Ovih dana mnogo se govorilo o vezama Fuenlabrade sa rukovodstvom lige, koje dolaze čak i do rodbinskih. Tačnije, predsednik La Lige Havijer Tebas je otac Havijera Tebasa koji je član Upravnog odbora Fuenlabrade. Takođe, Tebasova advokatska kancelarija je i pravni zastupnik kluba.