Valdano: Shvatite da je Mesi već napustio Barselonu

Primera 1. sep 202021:49 > 21:59
Podeli:
Victor Chavez/Getty Images for Soccerex

Horhe Valdano kaže da Lionel Mesi glavom više nije u Barseloni i veruje da će sigurno karijeru nastaviti negde drugde.

Poznato je da je Mesi obavestio klub da želi da napusti Barselonu i da nije prisustvovao prvom treningu novog trenera Ronalda Kumana u ponedeljak.

Povezano

Barselona je poručila da Mesi ima još godinu dana ugovora i da može da napusti klub samo ako neko plati klauzulu od čak 700 miliona evra, dok Argentinac smatra da na osnovu stavke u ugovoru može da napusti Kamp Nou bez obeštećenja.

Dok zaraćene strane teraju svaka po svome, Mesijev zemljak i nekadašnji fudbaler, trener i direktor Real Madrida Horhe Valdano ističe da „što pre u Barseloni shvate da je Mesi već otišao to će pre početi sa renoviranjem tima“.

Mesi Ili odlazi u drugi klub ili ide kući, ali svakako je već napustio Barselonu. Potpuno sam uveren u to„, kaže Horhe Valdano koji je karijeru počeo u Mesijevom klubu iz detinjstva Njuels Old Bojsu.

Valdano ne sumnja da budućnost 33-godišnjeg asa ne leži na Kamp Nou.

Kažem, što pre budu u Barseloni shvatili da su izgubili svog najboljeg igrača svih vremena, to će se pre fokusirati na obnavljanje ekipe.“

Mnogi priželjkuju da će se Mesi predomisliti i vratiti u Barselonu kao što je to učinio u slučaju reprezentacije Argentine posle razočaranja koje je doživeo na Kopa Amerika 2016. u Čileu.

Ma, to nema veze. To su potpuno različite situacije. Tada nije bilo ugovora ili nečeg sličnog što bi uticalo da Leo napusti, a zatim se vrati u nacionalni tim„, kaže Valdano, koji smatra da ova situacija nikome ne odgovora.

Ne znam dokle će se ovo razvlačiti, ali ne odgovara ni klubu, ni igraču, niti ligi„.

Spekuliše se da najveće šanse da potpišu ugovor sa Mesijem imaju Mančester Siti ili Pari Sen Žermen.