Bartomeu: Nisam mogao da dozvolim da Mesi ode

Primera 20. sep. 202011:15 > 11:17
Podeli:
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Predsednik Barselone Đozep Bartomeu rekao je da jednostavno nije mogao da dopusti Lionelu Mesiju da napusti katalonski klub.

Bartomeu je u razgovoru za katalonsku televizju TV3 pričao o celoj sagi sa Mesijem. On je istakao da njemu i upravi kluba treba da se čestita jer su uspeli da zadrže Mesija.

Neću se svađati sa Mesijem. On je naš kapiten i vođa ekipe. Nisam mogao da mu dopustim da napusti klub jer je on najbolji igrač u istoriji fudbala i potreban je ekipi. Ako imate Mesija, garantovano je da ćete biti uspešni. Videli smo kako izgleda na terenu i više ne razmišljamo o celoj toj sagi. Trebalo bi da nam čestitaju na tome što smo uspeli da ga zadržimo. Najbolji igrač sveta treba da ostane kod nas“, rekao je Bartomeu i dodao:

Uprava kluba i ja ćemo nastaviti da radimo na tome da imamo najbolju moguću ekipu. Niko ne želi da odustane. Klub neće stati i nastavićemo da radimo, imamo još mnogo problema koje bi trebalo da rešimo“.

Mesi je tražio da ode iz kluba u kome je proveo 20 godina, ali je na kraju ostao, kako zbog ugovora, tako i zbog toga što bi odlazak iz kluba morao da traži i na sudu.

U jednom intervjuu je objasnio da nikada neće tužiti klub koji je njegov život, ali nije odgovorio na pitanje da li će ostati u Barselone nakon ove sezone.

Ugovor mu ističe 2021. godine, pa je moguće da nas narednog leta čeka nova saga.