Malaga krivi rasizam?!?

Primera 10. apr 201313:11
Vlasnik Malage Šeik Abudah Bin Naser Al-Tani rekao je da je njegov tim eliminisan u četvrtfinalu Lige šampiona iz rasističkih razloga.

Malaga je do 90. minuta revanša sa Borusijom u Dortmundu vodila sa 2:1 i bila je na korak od plasmana u polufinale, ali su ’milioneri’ preokrenuli u nadoknadi vremena golovima Marka Rojsa i Felipea Santane.

„Ovo nije fudbal, već jasan rasizam“, napisao je Al-Tani na svom profilu na društvenoj mreži Tviter, „Nadam se da će UEFA pokrenuti istragu zbog načina na koji je klub eliminisan, a koji nije u duhu ovog sporta. Hvala timu, momci su pokazali da su šampioni na terenu. Žao mi je što su takmičenje završili na ovakav način, koji je nepravedan i rasistički“. Al-Tani je i ranije bio u središtu kontroverzi zbog svojih komentara o ulozi španskih medija oko raspodele prihoda od televizijskih prava za Primeru, a sigurno je da će se sada ponovo naći u centru žanje. Malaga, kojoj je zabranjeno učešće u Ligi šampiona sledeće sezone zbog kršenja pravila finansijskog fer-pleja, prvi put u istoriji je ove godine bila na korak od plasmana među četiri ekipe na ’Starom kontinentu’.

Author: B92