Murinjo: Ne postoji savršen trener

Primera 19. apr 201318:15
Trener madridskog Reala Žoze Murinjo rekao je da će odluku o svojoj budućnosti doneti na kraju sezone.

U poslednjih nekoliko meseci mnogo se spekulisalo o tome da će Portugalac napustiti Real, a mediji su ga dovodili u vezu sa Čelsijem i Pari Sen Žermenom.

Ove sezone, Murinjo se retko pojavljivao na konferencijama za štampu pre utakmica Primere, pošto je uglavnom pred novinare slao svog pomoćnika Aitora Karanku, ali takav slučaj nije bio u petak. Čim je portugalski stručnjak seo, novinari su ga ’bombardovali’ pitanjima o ugovoru koji ističe u junu 2016. godine.

„Najvažnije je da završimo sezonu na najbolji mogući način i potom sednemo zajedno i postignemo dogovor koji će biti najpozitivniji mogući za sve koji su umešani“, rekao je Murinjo.

Real je trenutno drugi na tabeli Primere i već pre nekoliko nedelja se oprostio od titule. Ipak, ’kraljevski klub’ je prošao u polufinale Lige šampiona i sastaje se sa Borusijom iz Dortmunda. Takođe, očekuje ga i finale Kupa kralja sa gradskim rivalom Atletikom.

„Moj odnos sa predsednikom kluba i ostalim čelnicima je veoma dobar. On nam dozvoljava da sednemo i mirno izanaliziramo sve i donesemo odluku šta je najbolje za Real, za mene, za predsednika, za sve. Naravno, postoje problemi između trenera i kluba u ovakvim situacijama, ali takav nije slučaj sa mnom, pošto imamo dobar odnos. Zato ćemo mirno doneti odluku u pravo vreme šta je najbolje za sve“, naglasio je Murinjo, „Savršeni trener ne postoji, savršen klub ne postoji i savršeno mesto ne postoji“.

Author: AK