Karager o Benzemi: I ja sam to rekao više puta

Champions League 29. okt. 202018:38 > 18:40
Podeli:
Julian Finney, Getty Images Sport

Mnogo prašine se podiglo nakon što je društvenim mrežama počeo da kruži snimak razgovora Karima Benzeme i Ferlana Mendija. Benzemi je u odbranu stao Džejmi Karager.

Na snimku koji kruži internetom može da se čuje kako Karim Benzema govori Ferlanu Mendiju da ne dodaje lopte Vinisijusu Žunioru.

Ali, Džejmi Karager tvrdi da to nije tako retka stvar u fudbalu.

„To je nešto što sam i sam rekao više puta, a ako sam ja to rekao o nekom drugom garanutujem vam da je to neko rekao i za mene. On je samo uhvaćen kako to govori. Uvek tu postoje dve strane. Jedna je ona na kojoj misliš da tako pomažeš timu što mislim da je ovde slučaj. Ako neko ima zaista lošu utakmicu, jasno je da ćeš igrati na onoga ko je ispred ili iza i reći ćeš: ‘koristi mozak, vidiš da mu danas ne ide, traži nekog drugog’. Ima situacija i da je neko sam svestan da mu ne ide, tada on verovatno ni sam ne želi loptu“, rekao je Karager.

Povezano

„Postoji i druga strana. Benzema i Vinisijus su napadači. Ako je Benzema imao ovaj komentar iz sebičnih razloga, u smislu da želi da se lopta doda njemu jer želi da da gol, onda to nije u redu i to se dešava kada u ekipi postoje problemi. Ali, ponavljam, u smislu da je komentar izrečen zato što neko ima loš meč, to smo svi izgovorili više puta, na treningu, na poluvremenu. Kažeš to i golmanu kada ispucava loptu da pazi“, dodao je Karager.

„U klubovima kakav je Real ovakve stvari svakako nisu nešto što trener želi da objašnjava“, zaključio je nekadašnji defanzivac Liverpula.