Alaba preskup za Real i Barsu

Podeli:
Getty Images / Oleg Nikishin / Stringer

Španija važi za željenu destinaciju defanzivca Bajerna Davida Alabe, u slučaju da on krajem sezone napusti Minhen. Ipak, Real Madrid ili Barselona, koji jedini dolaze u obzir za 28-godišnjeg Austrijanca kada je La Liga u pitanju, verovatno neće uspeti da ga plate, izvestili su španski mediji.

Madridski list „AS“ izvestio je da se visina plate 28-godišnjaka ispostavila kao problem. Bajern je ponudio oko 11 miliona evra godišnje, uz mogućih šest miliona bonusa, ali Alaba time nije bio zadovoljan. Spomenuti list je konstatovao i to da bi se on dobro uklopio u tim Reala.

Predsednik Bajerna Herbert Hajner u nedelju veče je saopštio da je uprava povukla ponudu koju je prezentovala Alabi, a koju klub smatra vrlo korektnom i unosnom. Ugovor austrijskog reprezentativca sa Bavarcima ističe krajem sezone.

Situacija u Barseloni slična je kao u Realu. Katalonci se već godinama interesuju za Alabu, ali taj klub se trenutno suočava sa ozbiljnim finansijskim problemima i pregovara sa igračima o značajnom umanjenju plata. U tim okolnostima je dovođenje skupog igrača poput Alabe nemoguće, pogotovo kada se uzme u obzir da je pozicija levog beka pokrivena dobro plaćenim Đordijem Albom, stoji u izveštaju „Marke“.