Barsin bankrot: Moraće plata da se smanji i Mesiju

Primera 7. nov. 20209:42 > 9:46
Podeli:
REUTERS/Albert Gea

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi moraće da se suoči sa smanjenjem plate ako bude ostao u klubu, upozorava predsednički kandidat Toni Freiksa, dok drugi kandidat Viktor Font tvrdi da je Barselona već bankrotirala.

Mesiju sledeće godine ističe ugovor i neizvesno je šta planira klupski rekorder i najveći fudbaler Barselone svih vremena.

Povezano

Ako odluči da ostane moraće da prihvati manju platu. Predsednički kandidat Toni Freiksa čak nagoveštava da mu zbog loše finansijske situacije klub možda neće ni ponuditi novi ugovor. Ipak, nada se da bi se našao način da 33-godišnji Argentinac ostane.

Bivši predsednik Đozep Marija Bartomeu upozorio je pre svog odlaska da će se klub suočiti sa drastičnim padom prihoda od oko 300 miliona evra zbog pandemije koronavirusa.

Mirno ćemo razgovarati s Leom, licem u lice u cilju najboljeg rešenja za Barselonu. Mesiju ćemo, kao i svim igračima koji obnavljaju ugovore, dati ponudu koja naravno neće moći da odgovara uslovima koje je imao do sada„, rekao je za španske medije Toni Freiksa.

Postoji predlog da Mesi bude zamoljen da odloži deo svog platnog paketa za naknadno plaćanje.

Očigledno je da predlog koji ćemo ponuduti Mesiju i ostalim igračima ne može da bude isti kao do sada, jer nam je prihod znatno opao i moramo da nađemo drugo rešenje„, dodao je Toni Freiksa.

To je potvrdio i drugi kandidat za predsednika Barselone Viktor Font. On je rekao da je klub već „bankrotirao“ i da je situacija s platama sada u kritičnoj fazi.

Barselona je praktično u situaciji ekonomskog bankrota. Tehnički je bankrot. Ova situacija rizikuje model vlasništva. Pre mnogo godina postavili smo dijagnozu u kojoj smo već predvideli šta će se dogoditi i sada se to dogodilo. Zbog toga je projekat koji pripremamo tako bitan“, rekao je Viktor Font.

On je jedan od šest potvrđenih kandidata za izbore za novog predsednika Barselone, a mediji ističu da je Font rani favorit za tu poziciju.

Ne znamo tačnu stvarnost kluba. Uloga uprave kluba je da izvrši tranziciju. Iznenađen sam da još nije određen datum izbora“, dodao je Viktor Font.

Još jedan predsednički kandidat Pere Riera nedavno je rekao da klub neće pošto poto zadržavati Mesija na Kamp Nou, ali da veruje da Argentinac želi da ostane u Barseloni do kraja karijere.

Poznato je da su engleski mediji najavili da će Mančester Siti već u januaru ponuditi Mesiju predugovor kako bi ga obezbedili za narednu sezonu i iskoristio trenutnu situaciju oko izbora u Barseloni.