Igrači znaju krivca za loša izdanja – Zidanov asistent

Primera 10. nov. 202023:26 > 23:27
Podeli:
Laurence Griffiths / Staff

Poraz 4:1 protiv Valensije i tek četvrto mesto u La Ligi – u Realu stvari ne stoje najbolje. Izgleda da su Madriđani već pronašli ‚krivca‘ za nedovoljno dobre rezultate, a reč je o pomoćnom treneru Davidu Betoniju.

48-godišnji Francuz je već godinama prvi saradnik Zinedina Zidana i važi za njegovog ‚šaptača‘, a upravo to se ne dopada igračima.

Povezano

Prema izveštajima „El Munda“ i „Marke“ relacija između Zidana i igrača je dobra, ali to nije slučaj i sa Betonijem. On važi za manje simpatičnu osobu, a pripisuje mu se i taktički haos u poslednjih nekoliko nedelja.

Prema izveštajima spomenutih medija, zvezde Reala pokazale su nerazumevanje za odluku da Toni Kros i Ferlan Mendi ne budu u startnoj postavi protiv Valensije, već su startovali Marselo i Isko, koji su imali razočaravajuća izdanja. Mada, ni ostatak ekipe nije briljirao.

Zidan je u svlačionici oduvek imao poštovanje igrača jer je bio izuzetan fudbaler i ima prijemčiv karakter. Ipak, svlačionica pokazuje revot prema Betoniju. Startna postava protiv Valensije navodno je bila njegova ideja. Pomoćni trener stalno ubeđuje svog kolegu da proba sa novom postavom, što se ne dopada zvezdama tima.

Betoni i Zidan poznaju se od mladosti – zajedno su igrali za Kan i od tada im se životni putevi prepliću. Kada je Zidan započinjao trenersku karijeru, pozvao je prijatelja iz mladosti da mu bude asistent i to je i danas tako.