Font: Mesi da ostane, Gvardiola da dođe

Primera 24. nov. 202014:09 > 14:17
Podeli:
REUTERS/Albert Gea

Viktor Font, najozbiljniji kandidata za predsednika Barselone, istakao je da se nada da će ubediti Lea Mesija da ostane u katalonskom velikanu i da će pokušati da stvori uslove za povratak Pepa Gvardiole na „Kamp Nou“.

Znamo da je postajala ozbiljna mogućnost da Mesi još prošlog leta ode iz Barselone. Nadam se da se to neće desiti ni 2021. godine. Izbori su za 60 dana, dobićemo novog predsednika, novi izvršni odbor i novi projekat. Želimo da Mesi ostane za nas je to najvažnije. Znamo da Leo želi da pobeđuje, ali u poslednje vreme nije se vodilo računa o tome. Verujem da ćemo ukoliko pobedimo na izborima moći da mu ponudimo nešto novo“, istakao je 48- godišnji Font.

Povezano

Mesi je u Barseloni od svoje 13 godine. Kao njegova najverovatnija destinacija, ukoliko napusti Kataloniju, spominje se Mančester siti, gde je trener Pep Gvardiola.

Uvek kada Pep govori o tome, jasno kaže da veruje da će Mesi ostati u Barseloni, jer je on sinonim za klub. Znam da želi da karijeru završi u Barseloni“, kaže Font.

Kandidat za predsednika se dotakao i mogućnosti da se Gvardiola vrati u Barselonu. Vodio je „blaugranu“ sa klupe u periodu od 2008. do 2012. godine i u tom periodu je osvojio tri titule šampiona Španije i dve Lige šampiona.

Želimo da stvorimo uslove da se Pep u jednom trenutku vrati u Barselonu. Ovo je njegova kuća. Računamo na njegovu vezanost. Sigurno je da bi Gvardiolin talenat doneo mnogo toga dobrog klubu“, rekao je Font