ĆAVI NEĆE SKORO U PENZIJU: Nikad se nisam osećao bolje

Primera 29. mar 201417:03
Sjajni vezni igrač Barselone ćavi Ernandes poručio je da mu penzionisanje u ovom trenutku nije ni na kraj pameti, iako je u januaru napunio 34 godine.

„Fizički se osećam dobro. Štaviše, bolje nego u prošle dve sezone. Iskreno, prvi se put u karijeri osećam tako dobro. Zreliji sam i u boljem sam fizičkom stanju“, rekao je Ćavi za „So Foot“.

S obzirom da ne razmišlja o penzionisanju, španski reprezentativac ne razbija glavu ni time šta će raditi kada jednog dana ipak završi karijeru.

„Jedino što znam je da volim fudbal i nameravam da ostanem u tom svetu. Ionako ne bih ni znao gde da tražim drugi posao. Čime bih trebalo da se bavim, ekonomijom? Socijalne i političke debate su mi previše komplikovane. Fudbal je ono što volim“, istakao je Ćavi.

Na opasku da bi u penziju mogao da ode kao najbolji španski fudbaler svih vremena, osvajač dve evropske i (bar) jedne svetske titule sa Furijom on je rekao:

„Ima tu i drugih igrača. Zašto Iker Kasiljas ne bi bio smatran najvećim španskim fudbalerom svih vremena? Ima iste titule kao i ja. Tu su i Karles Pujol, Serhio Ramos, David Vilja, Raul… Pa Fernando Jero, Pep Gvardiola, Luis Suares, Alfredo di Stefano. Ali, sama činjenica da me spominju u toj raspravi je velika čast“, zaključio je „mozak“ tiki-take.

Author: AK